14/05 - IA i Pobresa Energètica - 17:30

Jornada al Col·legi Enginyers Industrials de Catalunya

Odoo CMS- Imagen simple flotante

IA i Pobresa Energètica


El dimarts 14 de maig de 2024 se celebrarà l'acte IA i Pobresa Energètica a les 17:30, organitzat per les Comissions d'Energia, Canvi Climàtic i Economia Circular i Transformació Digital dels Enginyers Industrials de Catalunya juntament amb Climate Ready - BCN.

Odoo CMS- Imagen simple flotante

L'objectiu de la jornada és intercanviar idees i experiències entorn dels desafiaments actuals que presenta la crisi energètica i el canvi climàtic, des de l'àmbit social, energètic, tecnològic i des de l'enginyeria.

Es parlarà sobre el projecte Climate Ready Barcelona (CR- BCN) i les eines que vol desenvolupar per donar suport a la ciutadania i a les administracions en l'adaptació i la mitigació dels efectes del canvi climàtic i la crisi energètica associada.

Es compartiran experiències des de l'ús de les noves tecnologies, fins a iniciatives en el camp de l'enginyeria o des de l'àmbit social per abordar els desafiaments que comporta l'escalfament global i la transició energètica.

L'acte oferirà espai per a l'intercanvi d'idees i experiències, per generar sinergies i promoure la col·laboració perquè els i les professionals de l'enginyeria puguin aplicar els seus coneixements tècnics de manera socialment responsable, davant del canvi climàtic i la crisi energètica derivada.

Bit Genoma participem en el projecte Climate Ready Barcelona destinat a donar suport a la ciutadania i les entitats públiques de Barcelona en l'anticipació i l'adaptació als efectes del canvi climàtic i la crisi energètica relacionada. Bit Genoma té un paper clau en el projecte, desenvolupant la tecnologia necessària per tal de proporcionar un mètode de comunicació més directe i fàcil entre les persones usuàries, i els consultors dels Punts d'Assessorament Energètic (PAE). La creativitat i brànding venen per part de Jamesbrand.

Altres entitats que participan al projecte són ABD Asociación Bienestar y Desarrollo liderant la part social del projecte, Ecoserveis gestionant tot el anàlisis de eficiència i Beegroup encarregats de la gestió de dades.

Inscriu-te: places limitades

IA i Pobresa Energètica, 14 de maig 2024 a les 17:30

Via Laietana 39, 08003 Barcelona

Imagen de Odoo y bloque de texto

Programa

Inauguració i presentació de l'acte

  • Lluís Pinós, president de la Comissió d'Energia

  • Marc Oliva, president de la Comissió de Canvi Climàtic i Economia Circular i fundador i consultor de Solstener

Josep Maria Peiró, president del GT Smart Cities: Conducció de l'acte


Intervencions:

  • Aniol Esquerra, director d'Ecoserveis: Canvi climàtic i crisi energètica: causes i efecte

  • Mònica Plana, directora del departament tècnic d'ABD: Canvi climàtic impacte en les desigualtats socials

  • Mercè Rius, directora de desenvolupament de projectes de Catalunya Forestalia: Experiències en la mitigació i adaptació als efectes del canvi climàtic i de la crisi energètica associada des de l'enginyeria, mobilitat i combustibles

  • Miquel Martín. director de Bit Genoma Digital Solutions i president del GT en Intel·ligència Artificial: Transformació digital per la millora de l'eficiència en la detecció i la prevenció de la pobresa energètica

  • Jordi Cipriano, director del Building Energy and Environment Group de CIMNE: Com la IA està contribuïnt a augmentar la resiliència davant la crisi climàtica i energètica


Espai de debat obert


Cloenda

  • Sònia Fuertes, Comissionada d'Acció Social de l'Ajuntament de Barcelona

  • Carles Campuzano, Honorable Conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya


NetWorking Copa de cava

Després de l'acta hi haurà copa de cava més networking